søndag 31. januar 2010

Januaroppdatering…

Etter å ha kommet over helen gikk det fort å strikke ferdig tå-opp-sokkene, de ble ferdig i løpet av en ukes tid, – jeg kunne ikke få de ferdig fort nok. Og med den bitende kulda som har vært i januar har de vært varme og gode å ha på hver eneste dag siden de ble ferdige!! DSC_5800 Litt dårlig bilde, men hvor lett er det egentlig å ta bilde av sine egne føtter med nystrikka sokker? Uansett, strikket i rødt, herlig mykt sokkegarn fra Du store alpakka, på pinne nr.3. Brukte et nøste, 50 gr, per sokk, så de når med nesten opp til knærne! Kjempegodt!

UFO?

Dette sokkeparet kunne fort ha blitt en UFO (UferdigObjekt), men med en ferdigstrikket sokk, og innkjøpt garn til en til for flere måneder siden tok det ikke lang tid å strikke en sokk til. Passer nok til en 4-åring. Strikket i Mirasol, pinne nr 3 og brukt 43 gr garn. Godt å være ferdig med noe som har ligget halvferdig et halvt år! Ser at fargen på bilde juger en del, de ser jo rosa ut, men i virkeligheten er de skikkelig røde!DSC_5814

LUER

Fant oppskrift på ei fin lue i et ukeblad på jobb. Så forrige lørdag kjøpte jeg inn rett garn og fant frem tjukke strikkepinner og satte i gang, –og i løpet av forrige helg hadde jeg strikket to nye luer. Strikket i brun Alfa på pinne nr. 7. Brukt 90 gram per lue. Gode, mjuke og lune luer!DSC_5827

GARNSALG

Med 30% på garn, må en jo kjøpe litt… er jo ikke så ofte det er salg på det, og i løpet av året går det unne noen meter med garn her i huset. Jeg kjøpte litt ulike garnkvaliteter, og denne gangen har jeg faktisk idèer for mange av nøstene… blant annet kjøpte jeg noen nøster med tanke på votter til meg selv. Har lenge hatt lyst til å strikke mønsterstrikka votter, men syns det ser så komplisert ut, med felling, og flere farger… men ivrig tok jeg pinnene fatt og strikket, knotet med mønsteret og strikket en pinne til! Og nå er ene votten ferdig.

.

DSC_5832

DSC_5833Flotte votter, mye jobb og èn liten feil, men så er det riktignok mine aller første mønstervotter. Men jeg valgte nok feil garn… Sisu er nok for tynt til damevotter, har smertelig erfart det nå, for disse er trange, selv til mine hender som er små!! Men jeg skal nok gå løs på vott nr. 2 og, kan jo alltids være noen som har passende hender til de etter hvert.

Jeg har også startet på en vest til Godgutten, strikkes i blå Smart.DSC_5817

Nå står snart en ny vintermåned for døren, det kommer nok til å bli noen kalde dager i den også, temperaturen har sunket til under 20 minus i kveld. Jeg ser fram til mye innekos, strikking, aking og skøytelek med gutta mine, og ikke minst tur til Krakow med jobben i løpet av måneden som kommer!

3 kommentarer:

  1. Jeg må si du slutter aldri å imponere!! Slike tå-opp sokker hadde vært morsomt å prøvd engang -når jeg er ferdig med alle mine ufoer kanskje!! De vottene er kjempenydelige synd det ikke er jeg som har smale hender som passer inn i dem! Har du funnet på hjertemønsteret selv?

    SvarSlett
  2. Takk for koselig ktilbakemelding. Jeg vet ikke hvor imponerende det er å ikke klare å lese et enkelt mønster, men utrolig hva en får til med gode venners hjelp! Har ikke funnet på mønster selv nei, fant det på en finsk blogg,skal linke til den bare jeg finner den igjen.. Har "litt" oppskrifter lagret under favoritter!

    SvarSlett
  3. Hei, nå har jeg også strikket ei lue maken til dine, veldig lun og god. Så takk for oppskriften! Er imponert over alt det fine du lager, det er morsomt å følge med på det du gjør. klem Gry

    SvarSlett